ILMANPUHDISTIMET

Mitä ei näy, ei ole olemassa? Totuus on, että joka päivä hengitämme isoja määriä sisäilmaa joka sisältää saasteita, ilmalevitteisiä hiukkasia. Nämä hiukkaset ovat eri kokoisia ja jaetaan päänsääntöisesti eri ryhmiin kokonsa mukaan: alle 10 µm (PM10) , alle 2,5µm (PM2,5) ja alle 1µm (PM1). Kaikki nämä aiheuttuvat meille ihmisille terveysongelmia mutta kaikkien pienimmät hiukkaset alle 1µm, PM1 ovat terveydelle erittäin haitallisia. Viruksia, bakteereja, kaasuja, noki, tupakansavua, päästöt, allergeeneja ja hieno pöly ovat esimerkkejä näistä. Nämä hiukkaset ovat niin pieniä, että ne pääsevät tunkeutumaan keuhkoihin ja verenkiertoon. Vaikutuksille herkät ovat erityisesti lapset ja astmaatikot.

Tutkimusten mukaan PM1 hiukkasia voivat aiheuttaa esim. syöpää, sydänsairauksia, astmaa, dementia ja kohotettu stressihormonia kehossa. Muita ongelmia joita eri kokoiset hiukkaset aiheuttavat ovat esim. silmäongelmia, yskää, nuhaa, nukkumis- ja keskittymishäiriöitä, päänsärkyä, pahoinvointia, ärsytystä ja allergiaa. Huono sisäilma alentaa myös työtehoa ja epäviihtyisyyttä.

Meillä on talossa ilmastointi, eikö se riitä? Vastaus on ei. Hyvä ilmastointi jossa tehokas suodatinjärjestelmä on erittäin tärkeä mutta se ei riitä että suodataan saasteita pois ulkoilmasta. Suurin osa saasteista sisäilmassa syntyvät nimittäin sisällä ihmisen toiminnasta ja usein sisäilma on paljon likaisempaa kuin ulkoilmaa. Kemikaaleja, ruuanlaittoa, kynttilänpolttoa, takan polttoa, tekstiili- ja eläinpölyä ovat esimerkkejä tekijöistä. Pesuaineista, huonekaluista, rakennusmateriaaleista ja elektroniikasta haihtuu lisäksi orgaaniset yhdisteet, VOC. Nämä kaasut pääsevät elimistöön hengitysteiden ja pölyjen kautta ja erityisen paljon löytyy uudisrakennusta.
Muut tekijät jotka voivat aiheuttaa sisäilmaongelmia ovat kosteus ja home.

TUNNUSMERKKI SISÄILMAONGELMISTA ON ETTÄ OIREET TOISTUVAT SAMASSA PAIKASSA
JA HELPOTTAVAT AINA SIELTÄ POISTUESSA.

Ilmanpuhdistin laadukkaalla suodatinjärjestelmällä on hyvä investointi ja voi auttaa vähentämään sisäilmaongelmia ja oireita. Meiltä saat CamCleaner ilmanpuhdistimia.Nämä puhdistavat kaikki mekaanisesti suodattimien kautta, eli eivät muodosta haitallista otsonia. Meiltä löytyy myös esittelylaitteita joita me voidaan tulla esittelemään paikan päällä ja asiakkaalla on myös mahdollisuus kokeilla ennen ostoa. Tarjoamme myös huoltosopimukset. Lue lisää laitteista tuotemerkin alta.

 

Puhdas sisäilma pitäisi olla kaikkien oikeus.